Hvis du følger disse gode råd kan du forlænge livet!

Der findes en jungle af helsetips og diæter derude. Alligevel er det muligt at forlænge sit liv med flere år hvis man gør nogen enkle tiltag, i følge ny forskning.

Man behøver ikke at dyrke crossfit eller bo på et træningscenter for at have en sund livsstil. Du kan fortage nogen enkle tiltag for at gøre livet lit nemmere og lægge grundlaget for en sunde og aktiv alderdom. Aktivitet, kost og gode vaner er alfa og omega. I tillæg anbefaler vi det silkebløde bambusundertøj fra Northborn, som vil hjælpe dig i gang med nummer tre på listen herunder.

 

Fem gode råd

En studie fra 2018 viser at det ikke behøver at være så vanskeligt at forlænge livet med op til flere år. Forskningen viser at man kan gøre fem enkle tiltag for at gøre livet længere og bedre:

  1. Ikke ryge.
  2. Opretholde sund kropsvægt.
  3. Træne jævnligt.
  4. Hav en sund kost.
  5. Hav et begrænset alkoholindtag.

Dette er måske ikke så overraskende tiltag, men det illustrerer tydeligt at det ikke er så meget som skal til for at få et sundere og bedre liv. Forskerne så nemlig ikke bare på hvor længe deltagerne levede, men også hvor mange gode leveår man havde.

Det er trods alt ikke kun antal leveår som er afgørende for et godt liv, men også hvor mange af disse årene som er gode år, som ikke er præget af sygdom og gener. I følge Nettavisen viste forskningen at kvinder som fulgte disse fem råd kunne få ekstra 10 sunde år efter de fyldte 50 år, mens mænd kunne få op til ekstra 8 sunde år.

 

Lev sundt med Northborn

Bare fordi ovennævnte forskning nævner at man skal træne jævnligt, betyder det ikke at du behøver at begynde at løbe maraton med det samme. Det at være frisk handler om at være i aktivitet jævnligt. Det er fuldt ud muligt at træne på en nemmere og mere skånsom måde.

Nyere forskning fra en publikation ved navn Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology viser nemlig at gåture kan have lige så god effekt på helsen som løbeture. Forskerne fandt ud af at dem der jævnligt gik en tur reducerede risikoen for højt blodtryk, højt kolesterol og diabetes lige så meget som dem der tog en løbetur. Men hvis gåture skal have samme effekt må man gå mindst lige så langt som dem der som løber, noget som indebærer at gå længe nok.

Vores undertøj fra Northborn sørger for at du har behageligt undertøj på, mens du holder dig i aktivitet. Bambusundertøj gnaver ikke mod huden og føles silkeblødt. Det gør at du nemt kan gå lange ture uden at lade dig genere af ubehageligt undertøj. Tjek vores sortiment af undertøj til dame og herre!

 

Få et længere og sundere liv

Forskning råder os til at få en sund kost. Grunden til dette er at overvægt medfører en række gener senere i livet og kobles også til alvorlig sygdom. Dermed er det vigtigt at kombinere aktivitet med en sund kost. Alligevel betyder det ikke at du behøver at starte på nye og moderne diæter. Det er ikke altid at de er bedre end det gode gamle ordsprog: Alting med måde!

I følge Helsedirektoratet handler en sund kost stort set om at have en varieret kost. Blandt rådene de nævner er: Spis magert kød, drik vand, spis grønsager, spis grove kornprodukter og hav en varieret kost.

Vi hos Northborn gør det behageligt og nemt at leve et aktivt og sundt liv!

Blødt og behageligtpå bloggen