5 tips til genbrug af tøj

Når tøj har set sine bedste dage er der mange som smider dem lige i skraldespanden. Faktisk smider vi hvert år utrolige 52.000 ton tekstiler lige til affald.  Dette er helt forkert. Alle tekstiler skal, uanset tilstand, afleveres i indsamlingskasser eller til organisationer som tager imod tekstildonationer. Alternativt har vi nogen tips til hvad du kan bruge gammelt tøj til!

 1. Lav klude
  Gammelt tøj er ofte smidigt og har god sugeevne. Netop derfor passer de perfekt som klude! Brug dem til at pudse sko, når du reparerer på bilen eller cyklen, eller når du skal tørre spildt maling op. Dette er langt mere miljøvenligt og økonomisk end at købe ny aftørringsrulle. Hvis du har samlet mange klude, så kan du måske starte projekt kludetæppe! Riv dem i passende strimler og gå i gang med at væve!
 2. Lav legetøj til husdyr
  Riv strimler af tøj og bind dem sammen til kreative konstruktioner! Der skal ofte ikke så meget til før et slidt stykke tøj kan blive til et attraktivt bytte på stuegulvet. Din firbenede ven komme til at elske det.
 3. Giv til genbrugsbutikker
  Ofte køber vi tøj som vi ikke bruger, eller kun bruger et par gange. Måske faldt de ret og slet ikke i smag, var et impulskøb, eller bare er blevet liggende ubrugte inderst i skuffen. Tag en forårsoprydning i klædeskabet og giv rent og helt tøj til velgørende organisationer! Der findes foreninger som indsamler tøj til dem som ikke har så godt råd til det? Hvis du giver tøjet til sådanne organisationer, så gør du en god gerning både for dine medmennesker og miljøet!
 4. Hjælp din planter med at vokse
  Har du grønne fingre? Klip tøjet i strimler og bind dem rundt om planter og vækster som behøver lidt ekstra støtte. Sådan kan gammelt tøj få nyt liv og sørge for at tomater, solsikker og orkidéer vokser sig lige og fine!
 5. Aflever til genbrug
  For hver kilo med tekstiler som genbruges og erstatter et nyt køb spares miljøet for over 11 kilo CO2, næsten 2.500 liter vand og en halv liter med kemikalier. Recirkuleret tøj kan genbruges i møbler, til isolering og meget andet. Kontakt din lokale genbrugsstation, find det nærmeste indleveringssted, eller se efter indsamlingscontainere i gaderne nær dig!

 

Her har du fået fem enkle tips til hvordan du kan reducere dit tekstilaffald, og der findes mange flere! Det vigtigste er at huske på at undertøj ikke skal i skraldespanden. De har så mange flere anvendelsesområder som kommer både dig, dine planter og miljøet til gode.

Når du skal have nyt undertøj anbefaler vi dig at investere i undertøj af bambus. Et miljøvenligt alternativ med god holdbarhed, lavet af et bæredygtigt materiale og med perfekt pasform vask efter vask!

 

Her har du fået fem enkle tips til hvordan du kan reducere dit tekstilaffald, og der findes mange flere! Det vigtigste er at huske på at tøj ikke skal i skraldespanden. Det har så mange flere anvendelsesområder som kommer både dig, dine planter og miljøet til gode.

Når du skal have nyt undertøj anbefaler vi dig at investere i undertøj af bambus. Dette er et miljøvenligt alternativ med god holdbarhed, lavet af et bæredygtigt materiale. Samtidig holder undertøj fra Northborn sin perfekte pasform vask efter vask!

Blødt og behageligtpå bloggen