Klæd dig på med god samvittighed!

Måske genbruger du, vælger kollektivtransport fremfor personbil eller køber økologiske æbler til frokost for at leve lidt mere miljøvenligt. Men vidste du at du også kan bidrage til at redde miljøet ved at vælge noget mere bæredygtigt tøj?

Ifølge EU er de fire mest miljøbelastende forbrugsområder bolig, transport, mad og tekstiler! Ved at forlænge levetiden på dit tøj, købe bevidst og reparere fremfor at kassere, kan du bidrage til et mere bæredygtigt forbrug. Følger du disse fire enkle tips er du godt på vej mod at have en mere bæredygtig garderobe!

 

Fast fashion vs. Slow fashion

Du har måske hørt fablen om haren og skildpadden? Nogle gange så lønner det sig at bevæge sig langsommere mod et klart mål. Det samme gælder i modebilledet. “Fast fashion” bruges ofte om billigt tøj i dårlige materialer som er populært lige nu, men som hurtigt bliver umoderne og kasseres af forbrugeren.

Det modsatte er “slow fashion”. Her tager man afstand fra brug-og-smid væk mentaliteten, tager afstand fra overforbrug og fokuserer på at passe på det tøj man allerede har. Desuden går trends i cyklus! Hvorfor ikke købe årets it-tøj i en genbrugsbutik? Der findes mange gode kup på f.eks trendsales eller dba.dk og ofte er det næsten ikke brugt! Kort opsummeret: Tænk kvalitet og genbrug!

 

Hvis en million mennesker køber deres næste stykke tøj brugt i stedet for nyt, vil det spare atmosfæren for 6 millioner kilo carbonudslip

 

Fretex

 

Bæredygtige naturmaterialer

Det er vigtigt at vide hviken slags materialer tøj er lavet af for at kunne vælge bæredygtigt. Naturmaterialer som uld og bambus, har egenskaber som gør tøjet mere behageligt at have på og har længere levetid. De kan være naturlig åndende, lugthæmmende og holder dig mere tør end tøj af syntetiske materialer (som i bund og grund er plast!). Naturmaterialer nedbrydes faktisk i naturen i modsætning til syntetiske materialer (som i bund og grund er plast!).

Naturmaterialer nedbrydes faktisk i naturen i modsætning til syntetiske materialer. I tillæg bidrager syntetiske materialer til udslip af mikroplast ved vask og brug.

 

Bambustøj er fremtiden!

 

Føler du ofte at du ikke har noget at tage på? Ifølge undersøgelser ejer vi hver i gennemsnit 359 stykker tøj! Man glemmer ofte hvad man faktisk har og ender med at købe noget nyt.

Hvad med at tage en forårsoprydning af garderoben i stedet for! Gennemgå skuffer og skab og sorter det fra som du kan give væk, recirkuler gamle sokker, og tænk lidt på hvordan du kan sammensætte det tøj du faktisk har på nye måder!

 

5 nemme tips til hvordan du kan give nyt liv til gammelt undertøj!

 

Tænk langsigtet

Skal du købe nyt bør du tænke langsigtet. Vælg tøj af naturmateriale som bambus, uld, hør og økologisk dyrket bomuld. Disse holder sig længere og behøver færre runder i vaskemaskinen, selv efter mange ganges brug. Invester i kvalitetstøj i tidløst design. En dyr sweater i uld er måske ikke så dyr alligevel når man tænker på hvor mange gange man faktisk kommer til at bruge den!

 

Et mere bæredygtigt forbrug af tøj stiller også krav til en mere miljøvenlig tøj- og tekstilproduktion. Vælg derfor mærker som tænker bæredygtigt og langsigtet. Se efter tøj med Oeko-Tex® og ISO-certificeringer for at vide at du køber trygge tekstiler som produceres efter strenge miljømæssige standarder.

 

Pas på dit tøj!

Er en knap faldet af eller en søm gået op? Find nål og tråd frem og reparer det selv. Meget kan gøres med lidt håndarbejde! Er det lidt større ting som skal repareres, kan du tage det med til en skrædder eller skomager.

Vask altid dit tøj efter vaskeanvisningen. Så undgår du at dejligt tøj ændrer pasform!

Det bedste du kan gøre for at få en miljøvenlig garderobe, er faktisk ikke at købe nyt tøj. Men det er ret urealistisk for de fleste af os. Med lidt viden og kreativitet kan du nemt gøre bevidste valg for at klæde dig mere bæredygtigt! Hos Northborn kombinerer vi kvalitet og design så du kan vælge bæredygtigt bambusundertøj og vide at det er trygt for dig, godt for miljøet og føles herligt silkeblødt mod huden!

Blødt og behageligtpå bloggen