Fremtiden er her!

Silkeblødt og bæredygtigt. Dette er to af grundene til at vi valgte netop bambus som materiale når vi skulle udvikle det perfekte undertøj. Men, bambusundertøj har rigtig mange flere fordele!

Miljøvenligt og fornybart

Bambus er en hårdfør plante. Den behøver minimalt med vand, vokser ekstremt hurtigt og behøver ingen gødning eller plantebeskyttelsesmidler for at spire og gro. Dette gør det til et mere miljøvenligt materiale at bruge i produktionen sammenlignet med for eksempel almindelig bomuld.

Selv om al produktion af tøj og tekstiler medfører miljø- og klimaaftryk, er tøj af viscose ganske miljøvenligt set i et helhedsperspektiv. Viscose laves af fornybare ressourcer og nedbrydes i havet lige så hurtigt som bomuld. I tillæg til at være mere slidstærkt end bomuld, holder viscose bedre på farvestoffer. Noget som kan spille positivt ind på tøjets levetid, selvfølgelig afhængigt af hvordan du behandler tøjet og hvordan det bliver vasket.

Sådan vasker du undertøj i bambus

 

Bæredygtig produktion

Bambus kaldes ofte for et silke-substitut. Dette kommer sig af at de silkebløde fibre som spindes af bambus giver et perfekt udgangspunkt for kropsnært tøj såsom dameundertøj og boxershorts! Men, det kræver noget at gøre noget så hårdført som bambus om til silkeblød bambusviscose. Kemikalier bruges til at nedbryde cellulosen i bambustræet og gøre det blødt og medgørligt.

Det er derfor helt afgørende for os at vi samarbejder med certificerede og miljøbevidste producenter som forstår og tager deres leverandøransvar yderst seriøst. Blandt andet betyder dette at fabrikken holder kemikalierne i lukkede systemer med minimalt udslip, og genbruger stofferne for at undgå skade på ansatte eller miljøet.

 

Læs om vores certificeringer og krav til underleverandører her

 

93% Bambus 100% kvalitet

Selv om vi måske kunne have ønsket det, er undertøjet vi laver ikke 100% bambus. For at tøjet skal holde perfekt pasform vask efter vask er der indvævet elastan i tekstilet. Elastan, også kaldet lycra eller spandex, gør materialet elastisk og øger slidstyrken, noget som igen kan forlænge tøjets levetid. Dette er en textiltråd som forbedrer holdbarheden og gør stoffet mere komfortabelt!

 

Vi elsker bambus

Vi er forelsket i bambus. Ikke bare på grund af det miljømæssige aspekt, men også på grund af de naturlige egenskaber for tøj som laves af bambus. Bambusviscose absorberer hurtigt fugtighed og tørrer hurtigt. Det svale og silkeagtige naturlige materiale er også eftertragtet blandt dem som får uheldige reaktioner på tøj lavet af andre materialer, som for eksempel uld. For at skabe et ekstra silkeblød touch har vi toppet Northborn-kollektionen med et aloe vera-finish. Det giver tøjet en ekstra luksuriøs følelse. Simply extraordinary! Simply nature!

 

Køb undertøj med god samvittighed

Northborn er bæredygtig og silkeblødt undertøj lavet ag 93% bambus. Alle vores tekstiler er Oeko-Tex®100 certificerede og indeholder hverken allergi- eller kræftfremkaldende farvestoffer.

Se vores udvalg trusser til dame og boxershorts til herre.

Blødt og behageligtpå bloggen